Чи чесно віддають землю в Рівному?

Активісти громадської організації «Антикорупційний моніторинг» напрацювали декілька суттєвих зауважень щодо роботи міської ради та виконавчого апарату. Зокрема, претензії стосуються розгляду земельних питань

Серед проблем, про які говорять активісти, є сумнозвісне «пакетне голосування» - коли депутати на сесії голосують за видачу земельних ділянок або передачу у власність пакетом по кілька питань. Проте, така система суперечить відкритості влади, і таким чином, як відзначають активісти, часто голосується багато неправомірних договорів.

Також проблемним є питання оприлюднення рішень. Про нього далі представник ГО «Антикорупційний моніторинг» Юрій Дюг:

З порушеннями закону публікуються проекти земельних рішень, особливо там, де є скандальні якісь ділянки, скандальні масиви. Що ми маємо по факту? Замість публікацій повноцінних проектів рішень, де по закону повинні приховуватися лише приватні дані, а це податковий код особи, яка отримує земельну ділянку, ми маємо публікацію шаблонів рішень, де абсолютно всі дані, окрім слів для зв’язки, приховані зірочками.

Ще однією вимогою до влади стала розробка нового порядку оприлюднення та обговорення проектів земельних рішень.

Представники земельної комісії та депутати Людмила Туровська та Святослав Стельмащук погодилися з тим, що документація повинна бути відкрита. Проте, виникли різні думки щодо «пакетного голосування».

Але чи дослухається влада до активістів – покаже час.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень