ЧИ БУДЕ ГРИВНЯ ПО 100, розповів Зеленський

У відповідь на заяви про тиск

Напередодні Верховна Рада звільнила голову Нацбанку Якова Смолія. Останній сам подав у відставку та заявив про політичний тиск.

Водночас, президент Володимир Зеленський заявив, що він чи Офіс президента не чинили тиску на голову НБУ, пише BBC.

Коментар журналістам Зеленський дав у суботу в Одесі.

Я вам скажу відверто, ви можете його особисто запитати: чи був тиск з Офісу президента? Мені здається, що вже запитували журналісти та отримали відповідь, що ні. У нас з ним були реально дуже непогані не тільки на професійному, а й на людському рівні, стосунки», - каже Зеленський.

У відповідь на занепокоєння щодо девальвації гривні, Зеленський заявив: керівники банків, з якими він зустрічався, не бачать жодних ризиків, пов'язаних з відставкою Смолія.

Всі достатньо спокійно сприймають звільнення голови Нацбанку. Всі не бачать якихось ризиків. Всі багато разів казали, що долар завтра буде 100 гривень. Я думаю, що це якась фантастика, - сказав президент.

Нагадаємо, що після того, як Яків Смолій заявив про намір піти у відставку, занепокоєння висловили МВФ та посли країн Великої сімки. А курс гривні в обмінниках стрімко впав. Смолій мав бути головою Нацбанку до 2025 року.

Він не назвав джерело політичного тиску, лише що це були інформаційні атаки, проплачені мітинги тощо. За словами Смолія, серед інших видів тиску були вимоги почати друк гривні, аби ввести гроші в економіку.

Виконувати обов'язки голови НБУ до призначення нового керівника буде перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень