Чотири в'їзди до Рівного окропили свяченою водою (ФОТО)

Цей хресний хід – це лише спроба зарадити (с)

У Рівненській єпархії УПЦ (МП) відбувся хресний хід з іконою Божої Матері «Взискання погиблих» та іншими святинями навколо міста Рівного, який очолив єпископ Дубенський Пимен.

У неділю, 22 березня, з благословіння митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, єпископ Дубенський Пимен, клірики Рівненської єпархії УПЦ (МП), черниці кількох місцевих монастирів звершили хресний хід навколо міста Рівного, аби уберегти його від хвороби коронавірусу, яка стрімко розповсюджується у світі. Про це інформують у спільноті «Рівне. Голос церкви» у Фейсбуці.

У зв’язку з карантином хресний хід був не піший, а на автомобілях, кількість хрестоходців небагато чисельною. Впродовж усієї відстані священники сиділи у салоні автомобілів, читали Акафіст до Пресвятої Богородиці.

- Віруючі православні люди усіх часів під час хвороб найперше, що використовували у боротьбі з недугою, молитву. Чомусь тільки сучасне суспільство зачерствіло і стало жорстоким. У добрі – вбачає зло і навпаки.

 

Цей хресний хід – це лише спроба зарадити, допомогти людям нашого міста, попри їхнє бажання чи небажання, бо у мережах вже висміюють такі хресні ходи по всій Україні.

 

Але нам байдуже на насмішки, ми виконуємо свою місію на землі, своє призначення, у такому випадку, молитись до Бога, до Божої Матері та усіх угодників Божих, благати про заступництво, — коментує єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ.

Хрестоходці здійснили чотири зупинки на всіх в’їздах та виїздах з міста Рівного, на кожній владика Пимен читав спеціальну молитву під час епідемії, окропляв святою водою.

До слова,

подібні хресні ходи відбувались в інших містах України.

Нагадаємо, служби у храмах Православної церкви України нині транслюють онлайн. Також записки священникам можна надсилати через інтернет.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень