Чотири області та 800 км планують здолати троє на велосипедах

Масштабний велопохід Українським Поліссям

З 15 по 29 липня відбудеться велопохід Центральним та Західним Поліссям.

Протягом 14-ти днів троє учасників планують здолати 800 км і відвідати чотири області України, заповітні та дотичні до них території регіону.

Велопохід поліссям проходить у рамках міжнародного транскордонного українсько-білоруського проекту «Полісся – дика природа без кордонів» Мета заходу – створення та налагодження роботи волонтерських груп «Хранителі Полісся» у рамках міжнародного транскордонного проєкту.

Це знайомство та співпраця з природозахисними ініціативами добровольців, які діють на основі шкільного лісництва, юнатських гуртків.

Маршрут розпочнеться у смт Іванків Київської області, з Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

 

Протягом мандрівки планується відвідати с. Прибірськ, Вовчків (Київська обл.), с. Покалів і Селезівка (Житомирська обл.), Поліський природний заповідник.

 

Далі маршрут пролягатиме Рівненською областю – с. Старе Село та Висоцьк, м. Сарни, Рівненський природний заповідник.

 

Остання область велопоходу – Волинь з населеними пунктами с. Городок, Любешів, Ратне, національним природним парком «Прип’ять-Стохід», де й завершиться основна програма подорожі.

Крім проєктного завдання, узгодження спільного плану екологічних заходів з волонтерськими групами, велолюбителі спробують зробити опис маршруту, що сприятиме популяризації туризму загалом і виконанню інших завдань проєкту, зокрема створення біосферного резервату «Центральне Полісся».

Учасники велопоходу: Сергій Панченко, доктор біологічних наук, геоботанік, експерт ГО «Українське товариство охорони птахів», менеджер із залучення громадськості міжнародного проєкту «Полісся – дика природа без кордонів»; Ілля Чернишов – геоботанік, член МАН; Олександр Лень – досвідчений турист, веломандрівник.

Довідково: «Полісся – дика природа без кордонів» — міжнародний транскордонний проєкт, що об’єднав природоохоронні інституції Білорусі, України, Німеччини, Польщі, Британії.

На території України його впроваджує ГО «Українське товариство охорони птахів», партнер міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень