Чотири компанії, які виготовляють БпЛА, виїхали з України: Відома причина

Ці компанії до нас більше не повернуться

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Керівник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут розповів, що чотири великі виробники безпілотників перенесли свої потужності з України за кордон.

Вони будуть працювати в Чехії, Польщі, Словаччині тощо. Їхнє виробництво там – це вже виробництво країни НАТО, техніка країни НАТО. Техніка, яка створена, вирощена, адаптована на повномасштабній війні з рф. Це техніка дешева на тлі західних виробів, але вона працює, на неї буде запит, – зауважив Тарас Чмут.

Виробники безпілотних систем поїхали з України через те, що на них є запит у світі. Проте в самій Україні вони не можуть продавати БпЛА через обмежений і подекуди корумпований внутрішній ринок.

Ми всі розуміємо, що метою бізнесу є заробіток, який відбувається через продажі або на внутрішньому ринку, або на зовнішньому. Внутрішній ринок обмежений, зарегульований, подекуди складний і корупційний. Зовнішній ринок не набагато легший, але прибуток там набагато більший, – зауважив експерт.

Він додав, що БпЛА, який продається в Україні за 220 тисяч доларів, за кордоном може коштувати пів мільйона.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень