Чорнобильська АЕС повністю знеструмлена й тримається на генераторі

Чим це загрожує

Чорнобильська АЕС повністю знеструмлена через дії російських окупантів, повідомляє «Укренерго».

Нині тримають бойові дії, тож ремонт обладнання здійснити неможливо.  Без електроенергії залишається й місто Славутич.

Як передає «Енергоатом», без електропостачання залишились уся станція та ядерні об'єкти. На сховищі відпрацьованого ядерного палива зберігається близько 20 тисяч відпрацьованих паливних збірок.

Вони потребують постійного охолодження, яке можливе лише за наявності електроживлення. Якщо ж охолодження не відбуватиметься, то зросте температура в басейнах витримки, виникне паріння і вихід радіоактивних речовин у довкілля.

Вітром радіоактивну хмару може перенести в інші регіони України, Білорусі, Росії, Європи. Крім того, без електроенергії не працює вентиляція на об'єкті, а отже, в разі чого персонал, який там перебуває, отримає небезпечну дозу випромінювання. Також не працює система пожежогасіння — а це величезний ризик у разі пожежі, яка може статися внаслідок потрапляння снаряду.

Раніше в МАГАТЕ повідомили, що перестали отримувати дані з систем моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, що російсько-фашистські загарбники захопили ЧАЕС ще 24 лютого. На станції досі працюють люди, які буди там у перший день війни. Правників уже кілька днів утримують в заручниках. А в середині перебувають близько 500 російських солдатів і 50 одиниць важкої техніки. За словами міністра Германа Галущенка, персонал фізично та психологічно виснажений.

Окрім того, Галущенко розповів, що працівників станції катували, а ще окупанти змусили керівництво ЧАЕС записати звернення, яке планують використати в пропагандистських цілях.

«Енергопостачання ЧАЕС забезпечать за допомогою дизель-генераторів ще протягом 48 годин, після чого буде відключено систему охолодження сховища відпрацьованого ядерного палива, що загрожує витоком радіації», - Кулеба

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень