«Чому у школі №15 Рівного припинили поглиблено вивчати іноземні мови?» - батьки школярів

Хоча досі заклад називали спеціалізованим із поглибленим вивченням мов

Батьки другокласників, які навчаються у школі №15, звернули увагу на те, що у їхніх дітей стало менше годин англійської мови. Вони знають, що у зв’язку з реформою освіти, закладів нового типу більше не буде, бо їх перепрофілюють. Але не розуміють, чому перейменування закладу і зменшення годин іноземної мови не відбулося, приміром, у гуманітарній гімназії, яка теж є закладом нового типу і спеціалізується на вивченні мов.

Заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик пояснила, що згори наказу припиняти поглиблене вивчення іноземних мов не було. А рішення щодо цього питання приймають безпосередньо у закладі і поінформувати про нього мали батьків школярів:

У законі говориться, що у закладах нових, які почнуть працювати за програмою нової української школи, в статутах можуть передбачати поглиблене вивчення тих предметів, які вони хочуть.

 

Батьки повинні були всю цю інформацію отримати. Якщо йде якесь скорочення і воно прийняте, і внесене до освітньої програми, до статуту, то батьки про це повинні знати.

За словами Катерини Сичик, поглиблене вивчення мов може вводитися за рахунок варіативної складової навчальної програми. Що стосується зміни назви закладу, то її необов'язково робити вже зараз. Бо перехід від закладів нового типу триватиме чотири роки.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень