Чому у Рівному не створюють інспекції з контролю за паркуванням

Хоча вона мала б разом з поліцейськими стежити за правильністю розташування на вулицях міста припаркованих авто

Створення такої інспекції передбачене законом про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів. Цей закон Верховна Рада прийняла 27 вересня торік.

Ним інспекторам надані повноваження виписувати протокол навіть за відсутності водія – листівку з повідомленням залишати на лобовому склі авто.

І інспектори з паркування вже у тестовому режимі працюють, приміром, у місті Дніпро, але поки обмежуються попередженнями. Чому таку структуру не створюють у  Рівному, міський голова Володимир Хомко пояснив так:

У нас немає платних парковок, тому й нема що контролювати. У нас немає ні одної платної парковки. Ми зробили все безкоштовно. Скажу чому. Тому що така низька вартість паркування, і більше того, оскільки дозволено на тротуарах паркувати, що просто воно не окупиться купляти це дороге обладнання, наймати людей контролювати і заробити 3 копійки на ньому.

 

Як колись буде збільшена вартість паркування, буде прийнято закон, що не можна паркуватися на тротуарах, як в інших містах (ви ж не припаркуєтеся ні в одній європейській столиці безкоштовно, все це платно), тоді буде логіка і в платному паркуванні.

До речі, за словами Володимира Хомка, коли не можна буде паркуватися на тротуарах і зросте вартість паркування, тоді у місті з'являться і криті парковки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень