Чому у дітей псуються зуби й слабне імунітет, — відповів відомий рівненський лікар

Що ж робити?

Відомий у Рівному та за його межами лікар-анестезіолог Павло Сільковський в одному пості коротко і зрозуміло відповідає одразу на кілька найбільш поширених запитань батьків про здоров’я дітей. Кожен, безперечно, сприйме його поради по-своєму.

Дуже часто батьки запитують: чому в сучасних дітей так швидко псуються зуби? Що не так? Мало кальцію? Погана екологія? Дефіцит вітамінів, погане харчування? Звичайно, причин багато. Але є одна, важлива, на яку, втім, мало звертають увагу. Щоб бути міцними, зуби повинні жувати! Сучасній людині зуби не потрібні, тому вони і псуються. Соки замість моркви і яблук; м‘які продукти, які можна проковтнути і без жування. І ця причина - одна з головних. Кістка стає міцною тільки тоді, коли постійно отримує навантаження. Інакше - слабне і руйнується, - пише Павло Сільковьский на своїй сторінці на Facebook.

Так само і з м’язами. Ті, у кого траплялися переломи, знають, що навіть після кількох тижнів у гіпсі нога стає слабшою і тоншою за іншу, бо цей час вона не мала жодних навантажень.

А імунітет слабне, якщо не контактує з "чужаками". Батьки приводять дитину в садочок і щиро дивуються, чому вона одразу починає хворіти? Адже вдома все протирають дезрозчинами, в кімнаті ставлять бактерицидну лампу, всі фрукти і овочі ошпарюють окропом і бережуть своє чадо від дітей інших. Регулярно дають соки, вітаміни, усілякі там протефлазіди та ехінацеї для підняття імунітету. А садочок показує, що він не на висоті, а в дупі, - пише лікар.

І наголошує, що імунітет підіймати не потрібно, він сам підніметься. Але важливо його не «опускати». А стається це тоді, коли йому немає роботи.

У світі, крім корона-, є ще рота-, ентеро-, пікорна- і багато інших вірусів. Проти них немає ліків, але є імунітет.

І щоб захворіти, багато не потрібно. Достатньо цього: сидіти вдома; не виходити на вулицю; не відвідувати парки, сквери, гори, річки; створити вдома стерильні умови; ніколи нікого не вітати за руку і постійно користуватися маскою. Краще вживаною, якій вже кілька місяців. І піднімати рівень стресу безперервним потоком негативних новин, - зазначає Павло Сільковський.

Щоб знизити ймовірність захворіти, треба створити умови, щоб імунітет працював, бо лише тоді він міцний і нормально захищає людський організм. Для цього треба менше сидіти "по норах", більше бувати на свіжому повітрі. Гуляти в парках, ходити в гори. Нормально працювати і достатньо відпочивати. Довкола має бути чисто, але не стерильно. Їсти по можливості здорову їжу, жувати її, а не просто ковтати. Спілкуватися з людьми, але поки що тримати дистанцію. Руки мити, але санітайзерами обробляти тільки в публічних місцях, не вдома.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень