Лікар з Рівного - ініціатор відкритих реанімацій - за те, щоб пустити бабусь у церкву на Великдень

Він порівняв потребу старших людей поспілкуватися у рокове свято з Богом - із останнім бажанням помираючої людини в реанімації

Дитячий лікар-анестезіолог Павло Сільковський, з ініціативи якого у реанімації до хворих почали пускати рідних, у соцмережі Фейсбук виступив за те, щоб дозволити старшим людям потрапити у храми на Великдень. Але, він вважає, що це треба зробити правильно:

Якби запитали мене. Я би порадив, щоб на церковне подвір‘я пустили тих, хто в групі ризику, лише людей 60+. Вони не заразять один одного. Щоб організували їм кілька тролейбусів, які б їх привезли і відвезли. Щоб церква організувала групу, яка б розставила усіх цих людей на вулиці на безпечній дистанції. Щоб священник пройшов біля них, але щоб вони не торкалися ні до нього, ні до яких предметів.


І попросив би усіх не засуджувати цих людей і не бажати їм зла, якщо ми справді про них турбуємось чи любимо.

 

Я не кажу що бактерії в реанімації чи коронавірус можна порівняти. Я порівнюю ставлення і моральне полегшення, яке наступає тоді, коли твоя глибока-глибока потреба задовольняється.


Я бачив у США, як важкохворий пожежник у лікарні просив востаннє побачити свій пожежний автомобіль. І ціла команда везла його туди. Я бачив, як під‘їхав реанімобіль, звідти на каталці вивезли дідуся і поряд апарат ШВЛ, до якого той був приєднаний. І на кілька хвилин підвезли його до берега озера Мічиган. Бо таким було його, можливо останнє, прохання.

 

Я кажу про те, що якщо ми любимо своїх батьків, дідусів і бабусів, то варто було би подумати, як їм допомогти, а не як залякати. Спробувати зрозуміти, а не стверджувати, що ми знаємо краще. Хтозна, що вб‘є їх раніше: covid-19 чи смуток через заборону прийти до церкви на рокове свято?

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень