Чому товста крига зараз може провалитися під вами: застереження від рівненських рятувальників

У сусідній області вже є жертви людської необачності

З потеплінням твердий лід на водоймах Рівненщини перетворився на небезпечну пастку для тих, хто вирішив по ньому прогулятися. Керівник служби порятунку на водних об’єктах області Анатолій Якимчук застерігає мешканців Рівного та області:

Навіть товстий десятисантиметровий лід нині дуже крихкий, тож ходити по ньому категорично не можна. Про його небезпеку свідчить білий колір. Крига безпечна лише тоді, коли вона має блакитно-синій відтінок. Найбільшу небезпеку такі водойми становлять для дітей, тому рятувальники особливо звертаються до батьків, аби стежили за власною малечею.

Наразі на Рівненщині немає жодного випадку, аби людина провалилася під лід, каже Анатолій Якимчук. Утім цими вихідними у Луцьку на річці Стир під лід провалився 12-річний хлопчик. Як повідомили його товариші, під час прогулянки вони вирішили перевірити кригу на міцність, вийшли на лід, але раптом він провалився під кригу і зник. Тіло досі шукають.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень