Рівнян просять не виходити на замерзлі водойми

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян утриматися від виходу на тонкий лід водойм, незважаючи на морозну погоду. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.
"У зв'язку зі зниженням температурних показників і морозною погодою на водоймах України почав формуватися льодовий покрив, товщина якого становить до 5 см і небезпечна. Саме тому ДСНС України закликає громадян не виходити на тонку кригу на ставках, річках та інших водоймах. Адже необдумане і необережне поведінка загрожує вашому житті ", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.
Рятувальники радять перш ніж стати на лід, дізнатися про товщину льодового покриву. Так, виходити на лід, що покриває водойму, можна при товщині льодового покриву 7 см; для влаштування ковзанки - не менше 10-12 см. Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше 15 см; масове катання - 25 см; для переправи вантажного автомобіля - 35-55 см, трактора - 40-60 см.
У ДСНС нагадують, що збиратися великими групами на льоду в одному місці заборонено. Крім того, категорично забороняється вживання до і після відпочинку на льоду спиртних напоїв, наркотичних чи психотропних речовин.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівному цілодобово працює пункт обігріву

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: ДСНСкрига
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень