Чому карантин не працює, — пояснює лікар Комаровський

Нас врятує колективний імунітет (с)


Україна знову опинилася під загрозою впровадження жорсткіших заходів карантинної безпеки. Лікар Євген Комаровський на своєму сайті зазначає, що експерти недооцінили здатність COVID-19 накопичуватися в приміщенні й залишатися в ньому тривалий час в умовах, коли нема адекватного обміну повітря.

За його словами, вже ніхто не вірить, що карантинні обмежувальні заходи здатні хоч скількись принципово щось змінити.
Як тільки відкрились — обов'язково почнеться підйом захворюваності. І це буде тривати до тих пір, поки понад 60% населення, а може бути й понад 80%, вироблять антитіла.

З урахуванням того, наскільки активно поширюється вірус зараз, і в цих умовах щодня хворіють десятки тисяч людей, процес вироблення колективного імунітету буде наростати дуже стрімко, — каже Євген Комаровський.

Доктор зауважив, що чимало країн скасували жорсткі обмеження, адже для них карантин – це економічна загибель держави. На його думку, серйозний підйом захворюваності в Україні почнеться після початку опалювального сезону:

Щойно ми зачинимося в приміщеннях, припинимо провітрювати й станемо обігріватися, у ту ж мить впаде вологість повітря, вірус буде цілодобово зберігатися в цьому повітрі та буде хворіти більша кількість людей. Ну а що більша кількість людей хворітиме, то швидше я зможу відповісти на запитання – "коли все це закінчиться?".

Комаровський додав, що пандемія піде на спад після того, як понад 60% людей перехворіють або буде недорога безпечна вакцина.

Якщо буде ефективна вакцина, то це все закінчиться до кінця 2022 року. А якщо не буде, то, швидше за все, теж закінчиться до кінця 2022 року. На цей час у нас буде факт колективного імунітету, а коронавірус стане тим захворюванням, до якого ми будемо ставитися так само як до грипу, – підсумував Комаровський.

За матеріалами сайту Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень