Чому карантин не працює, — пояснює лікар Комаровський

Нас врятує колективний імунітет (с)


Україна знову опинилася під загрозою впровадження жорсткіших заходів карантинної безпеки. Лікар Євген Комаровський на своєму сайті зазначає, що експерти недооцінили здатність COVID-19 накопичуватися в приміщенні й залишатися в ньому тривалий час в умовах, коли нема адекватного обміну повітря.

За його словами, вже ніхто не вірить, що карантинні обмежувальні заходи здатні хоч скількись принципово щось змінити.
Як тільки відкрились — обов'язково почнеться підйом захворюваності. І це буде тривати до тих пір, поки понад 60% населення, а може бути й понад 80%, вироблять антитіла.

З урахуванням того, наскільки активно поширюється вірус зараз, і в цих умовах щодня хворіють десятки тисяч людей, процес вироблення колективного імунітету буде наростати дуже стрімко, — каже Євген Комаровський.

Доктор зауважив, що чимало країн скасували жорсткі обмеження, адже для них карантин – це економічна загибель держави. На його думку, серйозний підйом захворюваності в Україні почнеться після початку опалювального сезону:

Щойно ми зачинимося в приміщеннях, припинимо провітрювати й станемо обігріватися, у ту ж мить впаде вологість повітря, вірус буде цілодобово зберігатися в цьому повітрі та буде хворіти більша кількість людей. Ну а що більша кількість людей хворітиме, то швидше я зможу відповісти на запитання – "коли все це закінчиться?".

Комаровський додав, що пандемія піде на спад після того, як понад 60% людей перехворіють або буде недорога безпечна вакцина.

Якщо буде ефективна вакцина, то це все закінчиться до кінця 2022 року. А якщо не буде, то, швидше за все, теж закінчиться до кінця 2022 року. На цей час у нас буде факт колективного імунітету, а коронавірус стане тим захворюванням, до якого ми будемо ставитися так само як до грипу, – підсумував Комаровський.

За матеріалами сайту Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень