Чому 6 жовтня не можна говорити про свої невдачі: народні прикмети

Зазвичай цей день видавався досить холодним, і здебільшого саме 6 жовтня починали топити печі

Говорили, що в цей день обов'язково потрібно утеплити будинок, протопити хату, заготовити дрова на зиму.

У церкві 6 жовтня вшановується пам'ять святомучениці Іраїди, яку в народі називали спірною.

Однак справа була зовсім не в любові до дискусій, а тому, що погода 6 жовтня була досить суперечливою - могло дуже сильно похолодати, хоча до цього і стояла гарна погода.

Також моляться Іоанну Хрестителю і просять його про милість. Іван відомий під ім'ям Предтечі і є пророком, який передбачив явлення Христа і охрестив його у водах Йордану.

6 жовтня ворожили на власну долю. Для цього вирушали до місця злиття двох річок, набирали два глечика води (порівну). Потім приносили їх додому і дивилися, вода з якої посудини швидше випарується. Якщо води стало менше в посудині, де знаходилася вода з повної річки, то проблеми збережуться протягом усього року, і навпаки.

Також говорили, що у цей день свої біди перераховувати не можна, оскільки, скільки нарахуєш бід, стільки ж прийде знову - накличеш.

Був поширений звичай 6 жовтня випікати так звані наливушки. Для цього мили картоплю і змішували її з яйцем і молоком. Далі виливали на житній коржик і трохи згортали по краях.

Народні прикмети на 6 жовтня

6 жовтня мало грибів і багато горіхів - чекай суворої зими

Якщо людина народилася 6 жовтня, то її талісманом є опал. Такі люди володіють здібностями майструвати з глини і каменю, є прекрасними народними умільцями

Бур'ян високий - прикмета, що снігу взимку буде багато

6 жовтня чути крики гусей, що летять на південь дуже високо - скоро настануть зимові холоди

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень