Чому у Рівному не варто чекати на дешеву картоплю

Та інші цінові сальто овочі з борщового набору

Дешевої картоплі цього року не буде. Овоч справді не вродив у більшості регіонів України. Зібрати врожай на рівні минулого року зможе хіба що Волинь, Львівщина на Рівненська області. 

В інших областях картопля росла у стресових умовах, як-то приморозки на весні, посуха, потому рясні дощі та серпнева спека - поставили крапку на врожаях. 

 

Зараз картоплю з поля купують по 14-17 гривень. У супермаркетах її продають майже на 10 гривень дорожче. 

Ситуація дещо стабілізується, коли на ринок вийдуть великі виробники картоплі з Львівщини, де врожай ще збирають. Крім того, очікують в Україні і на імпортну картоплю. Попри повені у Польщі - партії бульби очікують і звідти.

А от інші овочі борщового набору на Рівненщині демонструють цінові сальто. Моркву зараз продають по 17-18 гривень за кілограм, проте в асоціації Фермерів Рівненщині об'єктивних чинників для зростання ціни на моркву не бачать. 

Капуста на Рівненщині коштує близько 20 гривень за кіло, це дешевше ніж в сусідньому Львові. І в нашій області ще не зібрали пізні сорти, тож капуста буде трохи доступнішою.

А щодо буряків, то аграріям вдалося зібрати нормальний врожай, і ціна не цей овоч стабільна. Загалом, отримати врожаї вдалося тим фермерам, які змогли забезпечити овочам достатній полив під час серпневої спеки, адже чимало господарств нарікають, що овочі практично згоріли під сонцем.

А от фермерських ярмарків, де рівняни звикли купувати городину безпосередньо у виробника - в Рівному не буде. Ярмарки не проводять уже третій рік поспіль. 

Втім, щонеділі фермери приїздять на сільськогосподарський ринок в Рівне. Крім того, за запитом громад вони готові влаштувати виїзну торгівлю у мікрорайонах містах, як робили з ковідних часів. Але на сьогодні таких запитів поки ані з Рівного, а ні з Квасилова не надходило. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень