Чому у домашніх котів обвислий живіт?

Ветеринари пояснили

У деяких порід домашніх котів можна спостерігати феномен – примордіальний мішок. Найчастіше таку фізіологічну особливість можна спостерігати у британців, сфінксів та бенгальських кішок.

Це зовсім не означає, що у котів зайва вага. Головним чином такий обвислий живіт - це усього лише складка, яка дозволяє коту ефективно витягуватися під час стрибків. 

 

Тобто по факту він не товстий – а стрибучий.

Заради справедливості зауважимо, що певна кількість жиру у мішку все ж є (навіть у тигрів). Накопичують коти його переважно на зиму, і це жодним чином не псує стрибучих властивостей кота.

А от запідозрити кота в ожирінні можна у тому випадку, коли у нього, крім обвислого живота, ще й багато жиру зібралося на плечах.

Крім того, коти з надлишком ваги малорухомі, а при кроках йог оживіть не коливається (як у випадку з примордіальним мішком).

 

От у такому разі, й справді можливо хтось забагато їсть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень