Чому сохне часник і що з цим робити: 4 важливих поради
Ці прості рекомендації продовжать «життя» пряності

Чимало господинь стикаються з ситуацією, коли куплений чи зібраний з городу і, здавалося б, добре висушений часник починає темніти й всихатися
Уся справа – у неправильному зберіганні, тож насамперед варто розібратися у причинах, через які часник псується, навіть коли умови здаються ідеальними.
Чому сохне часник
Часник сохне, бо випаровується волога. Відбувається це, коли підібрана неправильна температура для його зберігання.
А от неприємний запах і темні плями на часнику можуть бути спровоковані зовсім іншими причинами.
Як правильно зберігати часник
Є кілька ключових рекомендацій щодо зберігання часнику:
Ідеальна температура зберігання озимого часнику 0 ... –1°С, а вологість 70%. Звісно, такий температурний режим є не обов'язковим, але так часник буде зберігатися набагато довше.
Ярий часник можна зберігати при температурі +20°С. Але, важливо звертати увагу на вологість, якщо вона буде вища 70%, часник почне швидко гнити.
Щоб знизити випаровування, можна обмотати часник у харчову плівку. Застосовуючи такий метод, необхідно залишати невеликі отвори для вентиляції.
Якщо певні головки часнику здаються підозрілими, їх краще відразу відділити від загальної маси. Підозрілі головки можуть бути зіпсованими і в такому випадку вони неодмінно заразять інші.
Багато експертів радять зберігати часник невеликими партіями. А якщо він купується в магазині, а не вирощується, то сенсу брати з великим запасом взагалі немає.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ