Чому сняться кошмари і як їх позбутися?

Тривожні сни зазвичай пов'язані з негативом, який ви переживаєте у реальному житті

Кошмар – це тривожний сон, пов'язаний з негативними почуттями та емоціями. Зазвичай вони виникають ближче до ранку або в другій половині ночі.

У дітей віком від 3 до 6 років кошмарні сни не рідкість, але, як правило, їх кількість зменшується після 10 років. У підлітковому і юнацькому віці кошмари сняться дівчаткам частіше, ніж хлопчикам. Деякі люди бачать їх і в дорослому віці й навіть протягом усього життя.

Чому сняться кошмари?

Вчені говорять, що кошмари ночами – це своєрідне загартування нервової системи. Вони припускають, що так нам буде легше справлятися зі стресом в реальному житті.

Емоції і почуття, які ми переживаємо, проявляються саме уві сні. Стрес-фактори оточують нас скрізь. Це можуть бути внутрішні конфлікти або сімейні сварки. А ще причиною може бути посттравматичний стрес.

Вчені також з'ясували, що такі сни можуть бути спровоковані браком сну (безсоння і порушення дихання уві сні значно підвищують ризики появи кошмарів), страшними фільмами та книгами, вживанням алкоголю або наркотиків.

Як позбутися кошмарів

Позбутися кошмарних сновидінь можна, покращивши свій сон. Визначення можливої причини ваших кошмарів - важливий крок у боротьбі з ними. Щоб визначити їх, варто звернутися за допомогою до лікаря.

Психолог М. Бріус також рекомендує таке:

  • Мінімізуйте стрес. Стрес у повсякденному житті - підґрунтя для нічних кошмарів. Визначте ймовірні джерела стресу й тривоги й спробуйте їх уникати.
  • Відрегулюйте прийом ліків. Багато ліків можуть сприяти появі нічних кошмарів, включаючи ліки від артеріального тиску і безсоння. Обговоріть з лікарем, як ваші ліки можуть впливати на сон і сновидіння. Можливо, ви позбудетеся кошмарів, якщо зміните препарат або його дозування.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень