Чому шкільним відмінникам часто не щастить у житті

А трієчники навпаки, міцно відчувають землю під ногами

Відмінні результати навчання у школі на жаль не гарантують аналогічного успіху у дорослому житті.

Найбільше, що псує дитячу психіку - відсутність безумовної любові і прийняття, та наявність ментальних оцінок від батьків, - каже психолог Лілія Дідич.

За її словами відмінники звикли, що батьки радіють їхнім успіхам і дуже засмучуються через погані оцінки. У дитини складається враження, що мати «погану» оцінку - це загроза життю. Адже вона думає, що тоді її не любитимуть.

Відсутність любові психікою сприймається як страх смерті. І щоб вижити, дитина починає пахати. От ця не відповідність - дитина і пахати. І психіка не може в цей період взяти для себе все необхідне для гармонійного розвитку. Не може набратися сил, щоб вступити в доросле життя, бо зайнята виживанням, - пояснює психолог.

У дорослому житті оцінок уже ніхто не ставить, а тому відмінникам важко зорієнтувати заслужили вони любов чи ні. Тож вони шукають, хто б їм підказав правильно вони вчиняють, чи ні.

Такі люди не пристосовані до життя, піддаються вигоранню. Вони влаштовуються на опосередковані посади, на яких не сильно то і заробити можна, проте є той, хто буде казати (начальник), що ти робиш нормально, а що ненормально і треба переробити. Це фактично продовження заробляння оцінок. Тому, переважно, людині важливо, щоб був той самий «начальник», - каже Дідич

Водночас люди, які мали доволі посередні оцінки в школі легше адаптуються у дорослому житті, бо з малку звикли, що вони самі собі «начальник». Тож їм легше відчути себе реалізованим не чекаючи стороннього схвалення.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Психолог | Стосунки # Лілія Дідич сімейна психологія (@liliya.psyholog)

Джерело: РБК - Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень