«Чому постійно відключають одних і тих же?»: Енергетики Рівного дали відповідь Микиті Анту

Про «невезучі будинки» на «Північному», «Автовокзалі» і не тільки

Фото та аватарка Микити Анта

Ворог б’є по нашій інфраструктурі і багато людей – реально потерпають навіть у Рівному: живуть без світла та тепла; мерзнуть, дивляться? як розморожуються холодильники, нервуються та зляться.

Особливо непокоїть людей те, що якісь будинки «відключають постійно», а якісь – набагато рідше.

Чому так?

Сьогодні увагу громадськості до цього явища привернув відомий у Рівному фотомитець та хронікер Микита Ант.

Відомо, що людина, яка відома під цим псевдо, за своїм основним фахом – інженер.  Його допис у групі Ровно.Твой город/Рівне. Твоє місто швидко набрав понад сотню коментарів та півтора десятка поширень:

Mykyta Ant 

Ось в чому причина такого тривалого (з 11 до 23) відключення електрики на Північному по вул. Шухевича?

 

При уважному вивченні графіку відключень на 22.11.2022 виявлено, що вул. Шухевича (і не тільки!) в переліку чомусь двічі(!!?), і вечірнє відключення чомусь заплановано також двічі з 15-19 та 19-23 год. І чого раптом? Можливо це помилка тих, хто готував графік? Бажано б розібратись...

Люди в коментарях по-різному реагують на цю ситуацію. Дехто бідкається на подібні, або ще й гірші проблеми:

Валентина Полюхович

Шухевича 12 з електроплитами теж три рази в графіку, а ще якби хоч дотримувався той графік. Ми не тільки мерзнем а ще й голодні...

Дехто ж зазначає, що сварки на тему відключень заполонили «всі соцмережі всіх міст», і, мовляв, «варто потерпіти», бо таким сваркам «радіє наш ворог».

Так чи інакше, але саме питання залишається і воно потребує відповіді: Чому одні будинки стоять відключеними від електропостачання – більше і довше, ніж інші? Можливо, це якісь помилки чи недогляд при складанні графіків?

Микиті Анту під його ж таки дописом відповіли на ці запитання представники Рівнеобенерго:

Трансформатор, що його знищив ворог на Рівненщині, крім того, що є надзвичайно дорогим, не може бути придбаний просто так: існують черги та попередні замовлення

Алла Ліхачова

Це не повтори і не помилки. У нас частина будинків заживлені від різних підстанцій. І одна частина будинку відключається в один час, а інша – в інший.

 

На жаль, розписати в якій конкретно квартирі в той чи інший час не буде електрпостачання Рівнеобленерго змоги немає. Тому будинок і потрапляє в графік двічі.

 

Це особливо добре видно в будинках на Північному. Поспостерігайте і ви це побачите. Не думайте, що в обленерго отримують задоволення від того, щоб когось тримати без світла.

 

Якби була можливість його подавати більше, так би й було б. Наші працівники видумують як кого від кого заживити, щоб хоч в такому режимі забезпечувати електропостачання.

 

Те ж, що ви виділили (жовтим – ред.) означає, що в частині вказаних будинків електропостачання не обмежуватимуть з 19 до 23 – інша частина, на жаль, буде без світла

Олександр Герасимчук

Розуміємо, що така ситуація може виглядати несправедливо. Але електричні мережі міста/області влаштовані складно.

 

Ми відключаємо не кожен будинок, а лінії електромереж, до яких вони приєднані.

 

Ваш будинок розташований на звичайній лінії. Будинок ваших сусідів підключений до лінії, яка живить об’єкт критичної інфраструктури (комунальні котельні та насосні станції, лікарні, тощо).

 

Оскільки під час стабілізаційних відключень такі об’єкти не відключаються – тому і в сусідньому будинку світло не зникає.

 

Тримайтеся! Енергетики роблять усе можливе та неможливе, щоб в кожному будинку біло світло 24/7.

Цей допис Микити Анта з'явився сьогодні після опівночі. Певно, коли до його будинку подали світло

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень