Чому не всі пенсіонери можуть отримати доплату за вік і кому вона не належить?

Хто може розраховувати на такі доплати?

В Україні пенсіонери, окрім гарантованої щомісячної пенсійної виплати, можуть ще розраховувати на доплати, серед яких – за вік.

Втім, отримувати доплати можуть не всі пенсіонери, а лише ті, котрі досягли певного віку. Так, доплату встановлюють пенсіонерам віком 70+, 75+ та 80+. Відносно молодим пенсіонерам віком від 60 до 69 років таких виплат немає. Хоча до війни уряд планував встановити вікову доплату для тих, хто досяг 65 років.

Надбавку до пенсії починають нараховувати з дня досягнення пенсіонером певного віку – тобто не з початку календарного місяця, а після дня народження пенсіонера, тому за перший місяць вона може бути виплачена не повністю.

Наприклад, 6 жовтня пенсіонеру виповнилося 70 років, пенсію отримує 17 числа. У жовтні він отримає пенсійну виплату з урахуванням компенсації, встановленої з дати досягнення 70 років (у цьому випадку – з 6 жовтня). Тож перша виплата буде неповною, а вже у листопаді пенсіонер зможе отримати 300 гривень.

Варто додати, що ще право на доплату за віком мають ті громадяни, загальний розмір пенсії яких не перевищує 10 340,35 грн.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень