Досвідчених і молодих медиків Рівненщини зрівняли у зарплаті. Коли це виправлять

Таке сталося після підвищення зарплат з 1 січня

З 1 січня, відповідно до постанови Кабміну, лікарям мали платити зарплату не меншу за 20 тис грн, середньому медперсоналу - не менше 13,5 тис грн. Втім, після підвищення медики почали скаржитися на зрівнялівку в оплаті праці.   

Адже, приміром, фельдшер з досвідом і молодий фельдшер почали отримувати однакову зарплату - 13 тис грн (на руки виходить 10 тис).

 

Хоча донедавна досвідченому фельдшеру платили 17 тис грн.

Начальник департаменту охорони здоров’я Олег Вівсянник пояснив, чому так:

Зараз проходить період адаптації, підписання медзакладами договорів з НСЗУ, формування фінансових планів, які вже мали бути затверджені керівниками медзакладів. Відповідно до цього і будуть здійснювати виплати.

 

Сьогодні фінансово спроможні заклади мають право диференціювати виплати серед лікарів і середнього медперсоналу в межах фонду оплати праці.

 

А далі очікуємо стабілізаційні пакети, де обов’язково будуть враховані кваліфікація медпрацівника та виконана робота. В цьому і полягає зміст медреформи.

Щодо боргів у виплатах зарплати за минулий рік медпрацівникам деяких закладів, то Олег Вівсянник розповів таке:

Кожен медзаклад, за поданням керівника закладу, затверджує у місцевій раді план фінансово-господарської діяльності, де мають бути зазначені виплати до кінця року.

 

В разі нестандартної ситуації – збільшення виплат чи підвищення зарплат – проводиться корекція фінансового плану, яку затверджує місцева рада.

 

Відповідальність за виплату зарплат покладається на керівника медзакладу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень