Діставайте заздалегідь з холодильника: кухарі розповіли, чому не можна смажити холодні яйця
Температура має значення

Найпростіший, найшвидший і найкорисніший сніданок – це яєчня. На її приготування треба мінімум часу і продуктів. Проте не у всіх виходить зробти ідеальну страву.
Виявляється, все через температуру.
Багато людей просто розбивають яйця, щойно вийняті з холодильника, на сковороду. Ця звичка призводить до того, що яйця одразу прилипають до пательні, а білок готується нерівномірно — по краях твердий, а біля жовтка ще сирий.

Щоб уникнути цих проблем і домогтися ідеальної яєчні, дотримуйтесь кількох простих рекомендацій:
- виймайте яйця з холодильника за 15-30 хвилин до приготування. Це дасть їм змогу досягти кімнатної температури та забезпечить більш рівномірне приготування. Якщо у вас немає 15-30 хвилин (що часто буває вранці), є швидкий лайфхак: помістіть яйця (в шкаралупі) у миску з теплою (не гарячою!) водою на 3-5 хвилин. Це значно прискорить процес прогрівання і дасть кращий результат, ніж смажити їх прямо з холодильника.
- замість того щоб розбивати яйця прямо на сковороду, спробуйте спочатку розбити їх в окрему миску. Це дасть вам можливість перевірити якість кожного яйця, переконатись у відсутності шматочків шкаралупи (які потім хрустітимуть!), а також дасть змогу акуратно вилити яйце на пательню одним рухом, зберігаючи його форму. У мисці також можна легко додати сіль та перець до яйця перед тим, як відправити його на пательню, для рівномірнішого розподілу приправ.
- починайте готувати на середньому вогні та поступово збільшуйте температуру. Це допоможе уникнути різкого перегрівання та забезпечить більш рівномірне приготування. Після того, як ви виклали яйце і білок почав біліти по краях, спробуйте накрити пательню кришкою на 1-2 хвилини. Цей простий прийом (готування на парі) ідеально доводить до готовності верхню частину білка та поверхню жовтка, не пересушуючи низ і залишаючи жовток при цьому ідеально рідким.

Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ