Чому не можна стригтися у день народження: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Наші пращури вірили, що звичайна стрижка може спричинити людині неприємності. Зокрема, згідно з прикметами, якщо самостійно стригти волосся, то можна накликати біду.

Існують традиції та прикмети, які свідчать про те, що стрижку волосся не можна проводити своїм прямим родичам. Люди вірять, що це не дасть нічого доброго.

Загалом, не рекомендується:

  • доньці стригти батька;
  • матері стригти свою дитину;
  • дружині стригти чоловіка і чоловікові - дружину.

Наші ж предки також наполегливо не рекомендували стригтися у свій день народження. За народним повір'ям, у цей часовий відрізок людина стає енергетично слабкою. Тому будь-яким невдачам і навіть хворобам їй складніше стає протистояти.

Згідно із прикметами, не можна стригти волосся самому собі.

Пращури вважали, що людина, яка самостійно обрізає своє волосся, позбавляється не тільки здоров’я, а й приваблює смерть.

Кажуть, що кожна зрізана волосина - це мінус один рік життя.

Також повір'я попереджають, що не можна спати з мокрим волоссям. В цьому випадку можуть відбутися неминучі та доленосні зміни, в тому числі негативні.

Джерело: goloskarpat

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень