Чому не можна розмовляти з померлим на могилі і що кажуть про це священники

А ви це знали?

У різних культурах і релігіях існують свої традиції, пов'язані зі спілкуванням з померлими. Проте загальноприйнятою теорією є те, що померлі перебувають в іншому світі і не можуть взаємодіяти з живими у звичному для нас фізичному сенсі.

Тож священники дали кілька рекомендацій.

Не заважайте іншим

Розмовляти з померлим вголос на могилі може вважатися неповагою і може викликати негативні емоції в інших людей, які також вшановують пам'ять померлих. Такі місця повинні супроводжуватися тишею.

Говоріть не на кладовищі

На могилі лишіть квіти чи свічки. А от спілкуватися краще вдома біля світлини померлого. У ці моменти треба обов’язково помолитися за покійного.  

Щоб попрощатися з померлим, відведено 9 днів і 40 днів

Священнослужителі в момент втрати не рекомендують перебувати на кладовищі і вести бесіди з покійною людиною. Смерть принесла у світ живих численні забобони і прикмети. Священники радять молитися за покійну людину.

Щоб попрощатися з померлим, відведено пам’ятні 9 днів і 40 днів, коли можна відвідати кладовище, але розмовляти з покійним священники там не радять.

 

Краще відправитися в храм, поставити свічку за покійного і помолитися за його душу.

Джерело: Патріоти України

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень