Чому ми ніколи не бачимо дитинчат голубів у місті

Чи правда, що птахи ховають своїх малюків

Більшість дорослих не можуть відповісти, чи бачили вони коли-небудь пташенят голубів. Пташенята з'являються з яєць, а, значить, за розміром точно маленькі. Але мами-голубки їх ховають до певного періоду.

На відміну від ворон, сорок та інших птахів, голуби не в'ють гнізда на деревах. І справа тут у стародавньому походженні, адже прилетіли голуби з країн Середземномор'я.

Їхні предки здавна будували гнізда в ущелинах скель та інших природних укриттях, де ніхто не міг потурбувати новонароджених пташенят та їх маму.

Голуби не полігамні, і пару створюють на все життя, разом вирощують пташенят. Раніше «дозволеного часу» пташенят голуби не виводять у місто, а вчать їх всіляким пташиним особливостям.

У міських умовах через брак скель ці птахи шукають затишні місця під дахами, на горищах, під мостами, в покинутих будинках, де відносно тихо і безлюдно.

Годують пташенят так званим голубиним молоком. Молочний секрет виділяється в зобі або стравоході, і самка передає його дітям через дзьоб. Такий же спосіб годування пташенят використовують пінгвіни, фламінго та деякі інші види. Трохи пізніше голуб'ята починають їсти тверду їжу, яку їм приносить мати з «полювання». Зберігає зернятка вона в зобі.

Пташенята голубів виглядають не так привабливо, як дорослі птахи. Зрідка голуби-підлітки вилітають на волю раніше.

Відрізнити їх у зграї інших птахів цілком можливо, якщо добре придивитися. У них велика, непомірно тілу, голова, коричневі темні очі. Вони не такі вгодовані і великі, як дорослі голуби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень