Чому і кому 30 вересня потрібно плакати: народні прикмети

30 вересня за народним календарем – свято Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії

У день Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії жінки колись починали ранок голосним плачем, яким віддавали пам’ять загиблим святим. А цей плач вважався оберегом для сім’ї на цілий рік.

30 вересня варто обов'язково помолиться святим і попросити біля ікони трьох великомучениць - Віри, Надії, Любові - благополуччя, любові і сили.

А ось у їх матері Софії люди просять здоров'я дітям і близьким, а також допомоги в зачатті дитини.

Сімейним жінкам 30 вересня варто відвідати церкву. Вважалося, що потрібно поставити обов'язково дві свічки біля ікони Ісуса Христа. Третю свічку варто поставити вдома, ввечері в хліб і прочитати молитву про спокій 40 разів.

Хліб вже вранці варто поламати і роздати всім близьким. Такий обряд принесе в будинок спокій і затишок, вірили наші пращури.

Що не можна робити 30 вересня

У день вшанування Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії не рекомендується займатися домашніми справами. Господиням треба відкласти прибирання, приготування їжі та рукоділля.

Не прийнято цього дня влаштовувати пишні застілля. Також 30 вересня не можна сваритися з близькими людьми, сперечатися та лихословити.

 

Народні прикмети на 30 вересня

  • Зазвичай 30 вересня холодно і йде дощ.
  • Після Віри, Надії, Любові починаються заморозки.
  • Якщо журавлі відлітають 30 вересня, то свято Покрови буде морозним.
  • Весна буде рання - якщо 30 вересня йде дощ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень