Що робили 22 вересня, щоб розбагатіти: народні прикмети

22 вересня вшановують пам’ять батьків Діви Марії

У народі Анну і Іоакима вважають покровителями породіль і бездітних, адже вони самі досить довго не могли зачати дитину, і сталося це, коли вони були у похилому віці.

У день Іоакима і Анни молоді батьки або бездітні молодята повинні подарувати подарунки близьким родичам. За традицією, це був круглий пиріг.

З давніх-давен у цей день просили вибачення у батьків. Також згадують 22 вересня покійних, відвідують могили для прибирання. Наші пращури вірили, що від поминання в цей день померлим родичам стає легше на тому світі.

Однією з головних традицій дня було запалювання нового вогню, це робили рано вранці. Ще одна традиція пов'язана з вогнем — спалювання непотрібних і старих речей. Таким чином позбавляються від своїх хвороб і пристріту.

Для очищення житла від нечистої сили 22 вересня між віконними рамами клали гілочки горобини з листям і ягодами.

Вважали, що гості, котрі прийшли в цей день в будинок, приносять з собою щастя і благополуччя. Їм ні в чому не відмовляють, що б ті не попросили.

Що не можна робити 22 вересня

Не можна в цей день тримати гаманець порожнім - злидні прийдуть в будинок, говорили в народі.

Щоб накопичення тільки збільшувалися, необхідно вийняти з гаманця всі монети і купюри і, повертаючи їх по одній, сказати: «Скільки покладу, стільки додасться».

Не можна 22 вересня відмовляти в гостинності, в також скупитися і жаліти продукти. У народі була така прикмета: якщо сьогодні на столі буде мізерне частування, то і весь рік виявиться голодним.

22 вересня не можна залишати посуд немитим і брудну підлогу на ніч. Якщо вдома буде брудно, то і у домочадців з'являться темні думки. У це вірили наші прапрапрадіди.

Народні прикмети на 22 вересня

  • Холодна зима буде - якщо 22 вересня багато павутини.
  • Мокрий сніг - поганий урожай буде в майбутньому році.
  • Буде тепла погода - якщо листя з вишні ще не опало.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень