Чому глючить смартфон і куди дівається вся оперативна пам’ять

Відомі причини

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Сучасні смартфони оснащені великою кількістю оперативної пам’яті. На перший погляд, може здатися, що вона ніколи не закінчиться. Однак це не так.

Оперативна пам’ять закінчується дуже швидко і через це телефон починає гальмувати

Куди ж йдуть дорогоцінні ГБ та як їх зберегти?

Кожен телефон має певну кількість оперативної пам’яті, закладену виробником. На неї записується інформація, яку отримує та використовує телефон у конкретний проміжок часу.

Так, чим більше програм ви одночасно використовуєте, тим більше ГБ оперативної пам’яті зайнято. І коли закінчуються гігабайти, то працездатність пристрою помітно погіршується.

Практично у кожного виробника є своя фірмова оболонка, яка обернена класними іконами, гарними анімаціями та просунутими фічами. На жаль, це має свою ціну, а платити за це потрібно у вигляді ГБ оперативної пам’яті.

 

Зростають запити на оперативну пам’ять і у сучасних додатків. Браузери, месенджери та інші програми зараз споживають дуже багато.

 

Якщо раніше 2-3 ГБ спокійно вистачало, щоб програми трималися в пам’яті та не «вилітали» при згортанні, то зараз про таке можна й  не мріяти.

Останні кілька років мінімумом ОЗУ є 4 ГБ, а дивлячись на тенденції, незабаром планка підніметься до 6 ГБ.

На сьогодні робочого виходу із ситуації немає. Залишається лише відключати в налаштуваннях телефону анімації та намагатися контролювати фонові процеси.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень