Чому 10 березня вважали магічним днем: народні прикмети

10 березня православні вшановують Святу Василину

Святу Василину вважали покровителькою талих вод, що розливаються навесні. До неї цього дня зверталися з проханням відвести воду від льохів і будинків, щоб подвір’я не затопило.

Вважали, що вода затоплює підвали тих будинків, господарі яких багато грішили взимку.

Предки вірили в те, що перша весняна вода має цілющі властивості і може проливати світло на деякі життєві обставини. Якщо ж ваше приміщення виявилося затопленим, то це попередження від матінки-природи про якісь більші неприємності.

10 березня вважається хорошим днем для прибирання, можна окропити будинок святою водою.

Хороші сни, побачені в цю ніч, повинні збутися протягом трьох днів.

10 березня вважали магічним днем, у який відбуваються непередбачувані події та ситуації.

Щоб уберегтись від негативу, в цей день проводили свої обряди. З ранку до вечора в будинках селян горіла червона свічка або лампада. Також люди обкурювали будинки миром.

Що не можна робити 10 березня

У народі говорили: пролити окріп 10 березня - до біди. Тому в цей день потрібно бути особливо обережними з рідинами - не тільки з водою, але і з чаєм, кавою та ін.

Сьогодні не можна вирушати в далеку дорогу, бо поїздка може скластися не найкращим чином і ви повернетеся з неї в поганому настрої.

Від покупок і операцій 10 березня слід було відмовитися, відвідування зубного лікаря також було небажаним. 

Дівчатам у цей день не рекомендувалося надягати верхній одяг і головні убори своїх матерів. В іншому випадку можуть розпочатися «жіночі» проблеми зі здоров'ям. У цьому були впевнені наші предки.

Не слід в цей день влаштовувати бенкети і галасливі посиденьки. Вважається, що після бурхливого 10 березня настануть важкі дні, повні фінансових проблем.

Не можна 10 березня сварити дітей на ніч. Скривджена дитина стане відкритою мішенню для нечистої сили, яка може прийти уві сні.

Сьогодні не варто ділитися поганими снами з вашими близькими та й взагалі, з будь-якими людьми. Якщо не будете розповідати, то він не збудеться.

Народні прикмети на 10 березня

  • Гроза в цей день – до врожайного року
  • Журавлі прилетіли – весна буде теплою
  • Якщо ластівки прилетіли, то через два тижні почнеться розлив річок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень