Чому 7 березня не можна садити квіти та городину: народні прикмети

7 березня в православному календарі - день пам’яті священномучеників із Херсонесу

У народному календарі дата отримала назву Василь Крапельник. Оскільки саме зараз наступають довгоочікувані відлиги, течуть струмки, дзвенить крапель. Вважають, що природа прокидається від сну.

За повір’ям, якщо на Василя Крапельника раптом вночі трісне вікно або з даху зірветься пласт снігу, то це тяжкі гріхи на землю падають. Тому в цей день потрібно молитися іконі Божої Матері «Споручниця грішних».

Саме 7 березня православна церква вшановує ікону Божої Матері «Споручниця грішних» (поручителька за грішних або посередниця між Господом і людьми, які згрішили). 

Вважається, що 7 березня іконі потрібно молитися про позбавлення від хвороб.

В Україні відома стародавня Корецька ікона Божої Матері «Споручниця грішних», яка знаходиться в Корецькому Свято-Троїцькому монастирі (Рівненська область).

Що не можна робити 7 березня

Не можна в цей день ображати дітей, кричати на них або відмовляти їм у проханнях. Наші предки вірили, що виправити наслідки такої поведінки буде неможливо: дитина може знайти розраду в обіймах темних сил.

У цей день не слід підвищувати голос: не варто співати, наприклад, або кричати в лісі. Гучні звуки привернуть увагу нечисті.

Не слід призначати на 7 березня операції, пов'язані із зубами або кістками. Взагалі від хірургічного втручання в цей день краще відмовитися, якщо є така можливість.

За народними прикметами не можна 7 березня пересаджувати квіти і садити що-небудь на городі - рослини можуть не прижитися.

Не радять цього дня з'ясовувати стосунки - довго не помиритеся.

Народні прикмети на 7 березня

  • Рік буде родючим, якщо з дахів капає.
  • Будуть заморозки, якщо до вечора похолодало.
  • Весна буде пізньою, якщо прилетіли журавлі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень