Чоловіки зникнуть з Землі

Щоправда за прогнозованими розрахунками це може трапиться через 5 млн років

До таких висновків нещодавно прийшли австралійські вчені. Вони вивчили особливості чоловічої статевої Y-хромосоми. Як з'ясувалося, хромосома - вельми крихка і дуже схильна до негативного впливу ззовні.
 
Наприклад, у жіночої Х-хромосоми міститься не менше 1 тис. здорових генів. Чоловіча Y-хромосома теж володіла такою ж кількістю здорових генів. Але за тисячі років життя людства здорові гени Y-хромосоми зруйнувалися. І зараз у чоловіків менше 100 здорових генів.
 
Як пророкують генетики, поступово кількість народжених хлопчиків буде знижуватися. Адже при формуванні статі дитини, якщо це дівчинка, бере участь відразу дві Х-хромосоми, що збільшує шанси на народження представниць прекрасної статі. Тоді як в чоловічому організмі присутня лише одна Y-хромосома, що не дає можливості "усунути" помилки при формуванні генів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень