Чоловік голився і заніс інфекцію, страшнішу за газову гангрену. Виживають одиниці

Його врятували

42-річного львів’янина після 6 днів хвороби удома госпіталізували у вкрай важкому стані. На шиї у нього був набряк, почервоніння і зони шкіри чорного кольору.

Діагноз – некротичний фасциїт із зараженням крові. При пізньому виявленні понад 90% хворих помирають. Лікарі з’ясували, що інфекція потрапила через порізи під час гоління.

Як повідомляє Радіо Трек з посиланням на ZAXID.NET,

це є найнебезпечніша інфекція м’яких тканин, вона навіть більш небезпечна, ніж газова гангрена. Хворі швидко помирають від інтоксикації.

Гарантії, що пацієнта вдасться врятувати, ніхто не давав. Його терміново взяли в операційну. Видалили змертвілі частини м’яких тканин, відкрили вогнища інфекції, які були у верхній частині грудної клітки, під пахвою, на лопатці, і поставили у рани спеціальні ліки. А потім помістили пацієнта у спеціальний апарат, де під тиском насичували м’які тканини киснем.

Лікарям вдалося за доволі короткий час зупинити розповсюдження інфекції й стабілізувати стан пацієнта. Щоб закрити ділянки на шиї після операції, у хворого взяли шкіру зі стегна. Пересаджена шкіра з часом відімре, але до цього часу під нею наросте нова шкіра.

Стан пацієнта задовільний. Коли приживеться пересаджена шкіра, чоловіка випишуть з лікарні.

Некротичний фасциїт може виникнути у цілком здорових людей, але найчастіше такі інфекції уражають людей з ослабленим імунітетом, які хворіють на цукровий діабет, туберкульоз, інші захворювання, коли імунна система ослаблена і не може дати відсіч. Цей пацієнт хворів на туберкульоз, раніше переніс операцію, під час якої йому видалили частину легені.

Хірурги радять при перших незрозумілих почервоніннях, набряках, що виникають на тілі, не гаяти часу і консультуватися з лікарями, щоб виявити інфекцію на ранній стадії і не дозволити їй потрапити у кров, бо тоді врятувати пацієнта дуже важко - виживають лише одиниці.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень