Чоловік з Рівного планував теракт у Львові, бо «Захід України - не вотчина «бандерівців»

Зрадники підтримували терористів так званих «Л/ДНР» та повалення законної влади в Україні

У Львові до 8 років позбавлення волі засудили жителя Рівного, який ще у 2014 році у складі так званого «загону Кузнецова» намагався підірвати електропідстанцію біля центру міста. 

Про це йдеться у вироку Шевченківського райсуду Львова, повідомляє Рівне Медіа.

Так, за даними суду, двоє жителів Львова, уродженець Рівного та Жовкви у 2014 році готували диверсії на території Заходу України. Зрадники підтримували терористів так званих «Л/ДНР» та повалення законної влади в Україні. 

Зазначається, що обвинувачені познайомилися у соціальні мережі «Вконтакте». 

9 травня 2014 року зрадники у лісосмузі біля дороги «Червоноград-Радехів» записали звернення мешканців Львівської, Тернопільської, Житомирської та Рівненської областей:

  Ми - діти та онуки тих, хто переміг нацизм, попереджаємо бандерівських та нацистських прихвостнів: Західна Україна - не їхня вотчина.

 

Їм не вдасться тут почуватися у безпеці. За злочини буде покарання.

 

У нас багато зброї та достатньо людей для того, щоб пожежа народного гніву загорілась і в Рівненській, Житомирській, Тернопільській та Львівській областях. 

Терористи проголосили себе «Львівським загоном імені Кузнецова 2». Надалі зрадники через Білорусь виїхали до рф, де зустрічались з представниками фейкових утворень «ЛНР» та російської спецслужби. За допомогою росіян вони отримали зброю та почали планувати свій терористичний акт. 

Зокрема у центральній частині міста на території парку вони хотіли підірвати електропідстанцію. Для цього росіяни надали їм вибухівку та інструкції. 

Після здійснення терористичного акту колаборанти планували зняти усе на відео, аби надалі викласти у мережу. Проте зрадників затримали на місці злочину. 

За словами одного зі свідків, обвинувачені також планували теракт біля польського консульства у Львові. Він також зазначив, що через Революції Гідності мав схожі із колаборантами погляди, проте згодом відмовився від участі в терактах. 

Відомо, що наприкінці 2014 року обвинувачених обміняли на воїнів ЗСУ та про подальшу їхню долю наразі нічого невідомо. 

26 квітня 2023 року львівський суд визнав їх винними у тероризмі та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень