Чоловік видалив собі частину мозку, щоб перестати боятися смерті

Павуків він теж тепер не боїться

Джоді Сміту з Нью-Йорка 32 роки. І тільки останні 4 він живе без страху. До цього його цілодобово переслідували думки про неминучу смерть і панічні атаки. У 26 років Джоді діагностували епілепсію. Полегшити його стан могла тільки операція на мозку. Сміт погодився видалити праві мигдалину і гіпокамп і тепер не боїться смерті, висоти, грабіжників і навіть павуків, пише Vice.

Можливо, страх смерті був пов'язаний з тим, що батько і брат Джоді загинули, коли він був маленьким. Можливо - з особливостями нервової системи.

Коли до болісного відчуття наближення смерті додалися епілептичні напади - життя Сміта стало зовсім нестерпним.

Лікарі сказали, що полегшити ситуацію може тільки операція.

Сміту видалили праву мигдалину і правий гіпокамп. Саме там обробляються реакції страху.

Після операції тривожна сенсорна інформація швидше за все, як і раніше, відправляється в скроневу область. Але через відсутність мигдалини та гіпокампу не відбувається ні сплеску адреналіну, ні збудження почуттів - в ланцюгової реакції відсутня ланка.

Джоді виписали з лікарні через три дні після операції. Зміни у відчуттях він відчув одразу ж. Ще через два тижні нав'язливий страх смерті зник.

Наскільки серйозно на нього вплинула операція, Джоді зрозумів тільки через рік. Тоді він вночі зустрів компанію молодиків, які явно планували його пограбувати. Джоді безстрашно пройшов буквально крізь них. Він згадує:

Мабуть, їх самих вразила моя сміливість.

Він провів кілька експериментів і зрозумів, що не боїться стояти на краю обриву і спокійно реагує на павуків. Лікарі підтверджують, що до таких наслідків призвела операція на мозку, при цьому вважають, що через відсутність страху Джоді НЕ буде опинятися у небезпечних ситуаціях частіше, ніж інші.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень