Чого очікувати після «скасування дефолту»: чи варто скуповувати долари

На новому тижні очікується суттєва зміна курсу готівкового долара

На тлі вкрай важливого для української економіки досягнення принципової угоди з кредиторами щодо реструктуризації держборгу найближчим часом в Україні не очікується різких змін курсу долара. За очікуваннями банківського сектора, той співпадатиме з прогнозами, закладеними до держбюджету.

За ними на кінець року курс може сягнути 42,1 грн/долар. Відповідно, скуповувати долари з надією швидко заробити резону немає.

Про це OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства одного з банків Тарас Лєсовий.

Він зазначив:

Не виключено, що міжнародна допомога спрямована на те, щоб Україна мала можливість не лише утримати економіку, а й закласти основи для її розвитку, а також реформ.

 

А «реструктуризація сприятиме цьому».

Водночас наголосив Лєсовий, найближчими місяцями саме внутрішні економічні чинники впливатимуть на курс. Адже валютний ринок «лише побічно залежить від реструктуризації».

Яким буде курс долара з понеділка

На новому тижні очікується суттєва зміна курсу готівкового долара. За прогнозами, з 5 до 11 серпня вартість американської валюти в банках та обмінниках перебуватиме у межах 40,7-42 грн.

Таким чином, не виключається зниження курсу в купівлі та зростання у продажу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень