Чистимо шафи: куди рівняни можуть віддати одяг, який не носять (ПЕРЕЛІК)

І не лише одяг

Фото з мережі
Фото з мережі

Підготовку до новорічних та різдвяних свят рівненські господині розпочали з прибирання шаф.

У них знайшлося чимало речей у гарному стані, які шкода викинути. Тож Радіо ТРЕК вирішило з’ясувати, куди можна подіти такі речі. І як з'ясувалося, у деяких місцях на них можна ще й заробити.

Найпопулярнішими для здачі вживаних речей у Рівному є комісійні магазини.

Там можна здати на реалізацію вживані або нові речі, іграшки, дитячі візочки, посуд, меблі, побутову техніку та багато іншого. Магазини на деякий час приймають ці речі, виставляють на продаж, а потім певний відсоток з виторгу за них віддають власникам. Натомість якщо впродовж 1-2 місяців речі ніхто не купить, їх повертають.

У комісійному магазині «Міф», що на вулиці Відінській, 10 приймають одяг, взуття, посуд, статуетки, світильники, рамки, дитячі ванночки, ходунки, матраци, ліжечка, іграшки, дрібну побутову техніку: фени, блендери, міксери, праски.

Ми приймаємо їх на 1-1,5 місяці і якщо за цей час вони не продаються, то власники забирають. Якщо ж товари продали, то від продажної ціни вони забирають свій відсоток (ред. – 30% від продажної ціни). Товари мають бути сучасними та у гарному вигляді.

 

Колишній (ред. - старовинний) одяг і взуття ми не приймаємо, бо люди його не беруть. Навіть не хочуть таких речей, яким 3-4 роки. Пропри те, що магазин у нас великий, не маємо тієї потужності, аби все помістити. А так, щоб забирати й утилізовувати, то ми не беремо, – розповіла власниця магазину Наталія.

Комісійні магазини «Жужерій», які працюють на вулиці Степана Бандери, 49 та на Соборній, 192. Вони приймають одягу та взуття на комісію, а також пропонують вживані речі за доступними цінами.

Комісійний магазин «Комазин», що на Степана Бандери, 47 приймає та реалізує сезонний одяг та взуття. А також брендовий спортивний одяг, лижні костюми, сумки та гаманці.

Магазин «Комісійка» приймає на комісію вживаний одяг, взуття, дитячі візочки, побутову техніку та велосипеди. Працює він вулиці Богоявленській, 28.

У Рівному також є сімейний магазин одягу та взуття. Туди можна приносити дитячі та дорослі речі. Працює магазин на вулиці Данила Галицького, 2.

У комісійному магазині на вулиці Пересопницькій, 58 приймають на реалізацію побутову техніку, годинники, електронну й цифрову техніку, телевізори, мобільні телефони, комп’ютери, планшети, апаратуру для будівництва та аудіосистеми.

Магазин «МІКС», що на Князя Островського, 4/6 приймає на реалізацію новий та вживаний сезонний одяг. Можна приносити дитячий, чоловічий та жіночий.  Одяг приймають до 13 години дня, крім неділі.

Дитячий комісійний магазин «Веселка» приймає на реалізацію дитячі товари, одяги та взуття. Працює він на вулиці Мельника, 25 (2 поверх).

Ще один дитячий комісійний магазин працює на Князя Романа 3-а, у Рівному.  У магазині розповіли, що вони приймають сезонний одяг та взуття для дітей до 10 років. Він має бути у гарному стані, не порваний.

Ми приймаємо речі на сезон, двічі на місяць позначаємо одяг, який продався, – кажуть у магазині.

В кінці сезону власникам одягу віддають певний відсоток від реалізації.

Крім того, одяг також приймають у центрі надання соціальних послуг, що на вулиці Жоліо-Кюрі, 21. Втім, нині там потребують лише чоловічий верхній одяг та зимове взуття для чоловіків.

Вживані речі можна також віднести до Товариства «Червоний хрест», що на вулиці Степана Бандери  у Рівному.

До них можна приносити будь-який одяг, якщо він попрасований та у гарному стані. Можна приносити й іграшки, розповіла голова Рівненської обласної організації Товариство «Червоний хрест»  Марія Бєлікова:

Ми не обмежуємо людей, не кажемо, що зимове носіть, а літнє ні. Бажано, аби одяг був попрасований, не рваний. Подумайте про те, що оділи б ви та чи варто його пропонувати людям. Беремо також іграшки, – розповіла Марія Бєлікова.

Усі речі представники товариства везуть у райони й там передають його тим, хто потребує.

Марія Бєлікова зауважила, що рівнянам, у яких є одяг, яким вони хочуть поділитися з іншими, варто попередньо зателефонувати до неї – тел. 096 756 12 00, та домовитися про час, у який можна принести одяг та інші речі.

Не перший рік благодійною діяльністю займається і рівнянка Олена Шморгун. У межах благодійної акції «Зігрій людину» у парку Хімік жінка прямо на дерева вивішує теплий одяг. Будь-хто може підійти та взяти його собі. Продовжити добру справу Олена Шморгун планує і цього року:

На фото - Рівне1. На фото Олена Шморгун
На фото - Рівне1. На фото Олена Шморгун

Планую, але ще не визначилася, коли саме. В цьому році та без моєї участі вже вивішували теплі речі в парку Шевченка, студенти та викладачі коледжу економіки та бізнесу. І я цьому дуже тішуся, бо акція «Зігрій людину» в Рівному продовжується, – розповіла Олена Шморгун.

Жінка зауважила, що теплими речами для благодійності їй допомагають інші рівняни. І нині усі, хто має такі речі та бажання поділитися, можуть звертатися до неї у соціальних мережах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень