Рівненський «Бурштин України»: Чим завершилася його приватизація

І чи продовжить колишнє держпідприємство роботу у бурштиновій сфері

9 листопада 2022 року завершився повторний аукціон з приватизації держпідприємства «Бурштин України», що розташоване у Рівному (перший аукціон не відбувся, бо не було учасників).

Переможцем торгів став єдиний учасник - невідоме загалу рівненське ТОВ «Будтранс-Логістик», яке зареєстрували тільки 15 вересня торік, тобто фактично за місяць до аукціону.

За майже 6 тис. кв м адміністративних та виробничих будівель і понад 43 га землі ТОВ мало заплатити державі 6,7 млн грн.

Директор ТОВ «Будтранс-Логістик» Анатолій Меснікович тоді запевняв, що

не збирається перепрофільовувати бурштинове підприємство.

 

Хоча основним видом діяльності очолюваного ним товариства було ведення оптової торгівлі цукром, шоколадом і кондвиробами.

Про те, чим завершилася приватизація «Бурштину», чому його продали так дешево, і яка подальша доля може очікувати підприємство – розповів голова Рівненської ОВА Віталій Коваль:

Платіж у 8 млн грн, що було переможною ціною, здійснено.

 

Нові покупці заплатили за це підприємство, але там же ще є скелети у шафі в плані заборгованості за зарплату. Загальна сума боргу становить 14,5 млн.

За словами Віталія Коваль, він буде тільки радий, якщо після погашення боргів новий власник почне діяльність, пов’язану з бурштином. Якщо ж це буде не бурштин (а подейкували, що товариству потрібні лише приміщення «Бурштину») – теж буде добре, оскільки будуть погашені борги.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень