Крадене дерево – на ЗСУ, бурштин – державі: як прокуратура Рівненщини захищає довкілля

В дохід держави направили бурштину на понад 4 млн грн

Питання захисту довкілля перебуває на постійному контролі в органах прокуратури Рівненщини. У пресслужбі відомства повідомили, що

Упродовж 2022 року прокурорами до судів скеровано 99 кримінальних проваджень про вчинення кримінальних правопорушень проти довкілля, з яких 5 - щодо діяльності організованих злочинних груп у вказаній сфері, 56 - щодо незаконних дій з бурштином та 36 - за фактами незаконних порубок, перевезення, зберігання та збуту лісу.    

У закінчених кримінальних провадженнях правоохоронці оцінили збитки інтересам держави та територіальних громад на суму 1,7 млн грн, з яких: відшкодовано у добровільному порядку 0,5 млн грн, накладено арешт на майно вартістю 0,9 млн грн, заявлено позовів на 0,5 млн грн.

- Також, з початку року у судах винесли вироки у 34-х справах, стосовно 43-х осіб за незаконне видобування, збут, придбання, передачу, пересилання, перевезення та переробку бурштину.

 

За результатами застосування конфіскації та спецконфіскації майна у дохід держави направлено 1020 кг бурштину, загальною вартістю понад 4 млн гривень.

 

Крім того, протягом цього року під час виконання вироків суду органами виконавчої служби до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України направлено бурштин загальною вагою 1641 кг, загальною вартістю 15,15 млн гривень, - йдеться у повідомленні прокуратури краю.

Також з початку 2022 року судами області розглянуто 30 кримінальних проваджень за фактами незаконних операцій з лісом, що скеровані до суду окружними прокуратурами та апаратом обласної прокуратури. Рішеннями судів на потреби Збройних Сил України передано 752 м.куб. деревини та 332 колоди дерев різних порід.              

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень