Чим запивати таблетки, аби зберегти здоров’я

 Просте правило, про яке забувають усі

Дискусії про те, чим варто запивати ліки тривають роками. Одні вважають, що підходить тільки чиста вода, інші наполягають що й чай й навіть кефір годяться для такої справи. Втім, важливо передусім правильно розставити пріоритети.

Запивати ліки можна тільки простою водою. Кофеїн який входить до складу кави, або цукор у складі соку впливає на швидкість і якість всмоктування лікувальних препаратів.

Кожен препарат має свої рекомендації щодо вживання. Наприклад препарати заліза рекомендують завжди запивати апельсиновим соком. Деякі антибіотики запивають молоком. Якщо окремих рекомендацій немає – це завжди проста вода.

Важливо, якщо ліки треба прийняти у конкретний час, то їх треба прийняти й запити можна навіть водою з під крана. Але відмовлятися від призначеного лікування тільки тому, що немає чистої бутельованої води – не треба.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень