Чим треба вмитися 14 грудня, щоб бути здоровим увесь рік: народні прикмети

14 грудня віряни вшановують пам'ять Мучеників Фірса, Левкія та Каллиника

Наші пращури вважали, що 14 грудня нечиста сила гуляє на свободі, і дуже важливо швидше вигнати її з світу людей, адже в іншому випадку темрява ніколи не покине землю.

За давніми віруваннями, нечисть може набувати форми тварини, тому 14 грудня намагалися не підходити до незнайомих бездомних тварин.

Вірили, що хороших господарів нечисть ніколи не стане турбувати. Тому 14 грудня прийнято було прибирати в хаті і наводити порядок на подвір’ї.

Щоб відлякати невдачі, треба було 14 грудня частіше вмиватися саме колодязною водою, тоді проблеми зі здоров'ям увесь рік не прийдуть, говорили наші пращури

А ще у цей день потрібно попаритися в лазні або скупатися. Це допоможе зберегти здоров'я і вберегти себе від впливу нечисті.

Що не можна робити 14 грудня

14 грудня не можна виходити з дому в брудному одязі або взутті. До того, хто не послухається цієї заборони, почнуть липнути неприємності. У це вірили наші предки і намагалися провести останній понеділок року в чистоті.

14 грудня краще уникати вживання алкоголю. Прапрапрадіди були впевнені у тому, що в цей день він може завдати серйозного удару або по здоров'ю, або по репутації.

У цей день не врто робити спонтанні покупки — вони або виявляться марними, або швидко вийдуть з ладу.

14 грудня не слід суперечити людям похилого віку, навіть якщо вони відверто не праві. У народі вірили: якщо почати сперечатися з бабусями і дідусями в цей день, то в наступні 12 місяців їх можна втратити.

 

Народні прикмети на 14 грудня

  • Якщо теплий день, то до спекотного літа.
  • Якщо погода змінюється протягом дня, то до відлиги.
  • Якщо вітер дме в один бік, а хмари пливуть в іншу, то до сніжної погоди.
  • Якщо вночі іній був, то до снігопаду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень