Чим підживити полуницю навесні, щоб зібрати її гіганською: Корисний лайфхак

Рецепт простого та ефективного засобу

Полуниця - досить вибаглива рослина на городі, яка потребує догляду. Перший весняний урожай ягід залежить багато в чому від погодних умов, ґрунту, а також підживлення рослини.

Причини малої кількості або відсутності плодів 

  • Якщо полуниця цвіте, а ягід дає мало, причиною може бути брак запилення і відсутність бджіл.
  • Якщо в момент цвітіння полуниці часто йдуть дощі - це призводить до нестачі запилення, адже дощ заважає комахам.
  • Відсутність урожаю також може говорити про те, що грядка полуниці просто застаріла, адже її оптимальний термін 3-4 роки, після чого полуницю потрібно пересаджувати в інше місце.
  • Ще однією поширеною причиною відсутності плодів можуть стати погодні умови минулої зими. Сильних заморозків деякі сорти полуниці не переживають і гинуть.

Як доглядати за полуницею навесні

Важливо враховувати, що добрива вносять тільки з другого року життя кущів полуниці. Як тільки зійде сніг та потеплішає, відразу можна полити кущі настоєм кропиви, попередньо настоявши його 3-4 дні.

З середини квітня можна починати очищати кущики полуниці від сухого і болючого листя і розпушувати землю, щоб коренева система стала швидше рости.

Потім варто вперше удобрити кущі. Зробити це можна за допомогою розчину сечовини або коров'яку (1 ч. л на 10 л води). Це найефективніший засіб для підживлення полуниці.

Полуницю також можна обробити за допомогою спеціальних препаратів, які продаються в садових магазинах, але немає нічого кращого, ніж натуральне добриво. Адже в чому тоді сенс вирощувати полуницю самостійно, якщо «хімічні» ягоди можна купити й в магазині.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень