Чим не можна прикрашати оселю на Трійцю: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

tv4.te.ua

На Трійцю прийнято прикрашати храми і будинки гілками дерев, травою та квітами. 

Зелень символізує майбутнє благополуччя, процвітання, багатство, щастя, оновлення та благодать.

Із трав зазвичай використовують мелісу, м'яту, волошки, лепеху, чебрець, лепеху тощо. Потім ці трави висушують і зберігають як оберіг. Із дерев для прикрашання будинку підходять гілочки клена, дуба, липи та берези.

А от вербу, осику та гілочки хвойних дерев використовувати заборонено. 

 

Осика

Осикою не можна прикрашати оселю тому, що саме на цьому дереві, за біблійною легендою, повісився Юда. Відтоді, згідно із переказом, її листя тремтить «у жаху від проклятої ноші». Більш того, з цього дерева було зроблено хрест, на якому розіп'яли Ісуса Христа.

Тому з осикою пов'язано безліч негативних повір'їв.

Вважають, що дерево має погану енергетику, яка загрожує сварками і розбратом в сім'ї. Також його пов'язують з лукавим. У таке світле свято, як Трійця, осика є вкрай небажаною рослиною в домі.

 

Верба

Верба теж належить до заборонених рослин на Зелені свята. Саме по собі це дерево – дуже світле та чисте. Але на Трійцю вербу не потрібно святити і нести додому.

Справа в тому, що до цієї дати не можна ламати гілки верби, тому що вона вже принесла добро і благодать на Вербну неділю.

 

Хвойні дерева

На Зелені свята від декору хвойниками краще утриматись. За повір’ями, напередодні Трійці межа між нашим та потойбічним світом стоншується.

А в гілках ялин, сосен, модрин та інших хвойних дерев можуть спочивати душі предків І нести таких “гостей” до свого дому вкрай небажано.

Джерело: OBOZREVATEL 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень