Чим європейців так приваблює Луцьк? Там відкрили консульство ще однієї країни ЄС

Дипломатична установа розташувалася у центрі міста

Почесне консульство Литовської республіки у місті Луцьк урочисто запрацювало у п’ятницю, 11 червня, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Гал-інфо.

Консульство знаходиться на вулиці Словацького, 12 обласного центру.

На відкриття дипустанови завітали високопосадовці Литовської Республіки на чолі з Віце-спікером Сейму Паулюсом Саударгасом та Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, народні депутати України, почесні консули з Польщі та Чехії, представники міської та обласної влади.

Луцький міський голова Ігор Поліщук відкриття консульства прокоментував так:

Луцьк зажди був успішним у питаннях міжнародної діяльності. У Литві ми маємо міста-партнери, з якими успішно співпрацюємо.

Також луцький мер висловив сподівання, що відтепер центр Волині буде поєднаний з Литовською Республікою гарними інвестиційними проєктами, які будуть спрямовані на те, щоб наші міста розвивались, ставали успішними та прогресували.

Своєю чергою Надзвичайний і повноважний Посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас зауважив, що Волинський регіон особливо важливий для литви з огляду на історичну спадщину Великого Князівства Литовського.

Натомість відкриття консульства у Луцьку показує рішучість Литви надалі розвивати двосторонні економічні, освітні, туристичні та культурні проєкти з західними областями України.

Відвідати Почесне консульство Литовської республіки у місті Луцьку можна з понеділка по п’ятницю з 10-ї до 13-ї години, а за попереднім записом у ці ж дні, з 14-ї до 17-ї години.

Нагадаємо, у Луцьку, на вулиці Дубнівській розташувалося Генеральне консульство Республіки Польща, в зоні обслуговування якого перебуває Волинська, Тернопільська і Рівненська області.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень