Чим 5 червня можна накликати бідність: народні прикмети

5 червня в церковному календарі – день пам’яті святого Леонтія

pravda.com.ua

Пращури вважали, що 5 червня — це останній день, коли можна сіяти огірки. Перед сівбою всі члени сім’ї їли яйця. Сіяли мовчки і босоніж, без головного убору і з зав’язаними очима – інакше огірки не зійдуть або птиці виклюють насіння з землі.

Вважали, що яйця 5 червня приносять міцне здоров'я і красу волосся. Варені яйця їли дівчата, які хотіли мати довге волосся.

Доброю прикметою 5 червня вважається вжалитися кропивою. 

5 червня зазвичай освячували колодязі, вважали, що таке джерело не пересохне в літній період.

Щоб притягнути гроші, у цей день потрібно акуратно перерахувати всі гроші і скласти в гаманець. Гаманець в цей день повинен мати охайний вигляд.

Якщо купюри у вашому гаманці порвалися або мають брудний вигляд, їх варто негайно витратити. Інакше вони притягнуть бідність та злидні.


Що не можна робити 5 червня

Не можна 5 червня займатися ремонтом. Навіть дрібні ремонтні роботи проводити не варто — вважається, що зроблене довго триматися не буде. До того ж високий ризик отримати травму або поранитися під час того, як робиш подібну роботу.

Цей день вважається несприятливим для переїздів і тривалих поїздок. Краще це зробити напередодні або перенести на наступний день.

Вважається, що різка зміна обстановки 5 червня може принести невдачу у фінансових і кар'єрних справах, а також спровокувати проблеми зі здоров'ям.

Народні прикмети на 5 червня

  • З’явилося багато оводів – до урожаю огірків.
  • Мошки і комарі стовпом в’ються – на гарну погоду.
  • Глід рясно цвіте – до суворої зими.
  • Жуки жваво літають і дзижчать – до теплого сонячного дня.
  • Трава вранці сильніше звичайного пахне – бути дощу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень