Чим 3 серпня можна накликати бідність на увесь рік: народні прикмети

У цей день вшановується пам’ять преподобного Семена

У народі Семена називали Літопроводцем, оскільки він літо проводжає. За повір’ям, літо має закінчитися по обіді. У давнину говорили:

«Яке третє число серпня, такий і жовтень. А якщо цей день буде вітряним, то зима буде достатньо холодною».

Також 3 серпня вшановують пам'ять пресвятого Онуфрія Печерського, який, згідно з даними дослідників, жив в XII столітті і був відомий як монах Києво-Печерської Лаври.

У цей день, вважали наші предки, все потрібно робити мовчки. Навіть такі тривалі роботи, як ремонт і прибирання засіків, люди проводили в повній тиші. Вважали, якщо порушити заборону, то будуть чекати неприємності і хвороби.

Що не можна робити 3 серпня

Не можна 3 серпня обманювати. Будь-яка брехня в цей день негативно позначиться на майбутньому людини, яка каже неправду.

Не рекомендували в цей вівторок брати в руки гострі предмети — навіть виделки і ножі краще залишити в сторонці. У народі вірили, що в іншому разі можна отримати настільки сильну рану, що гоїтися вона буде болісно довго.

Не слід 3 серпня відмовляти в гостинності хорошим людям — удача піде разом з ними. Фортуна відвернеться і в тому разі, якщо в цей вівторок залишити без уваги якусь вигідну пропозицію.

3 серпня не можна влаштовувати сімейні розборки і сварки. Вважали, що той, хто почне сваритися в цей день - швидко збідніє.

Сьогодні не варто брати гроші в борг. Вірили, що якщо сьогодні візьмеш гроші у борг, то до кінця року будеш у боргах.

Народні прикмети на 3 серпня

  • Гроза на Семена – осінь буде довгою
  • Голосно кричать сороки 3 серпня – буде дуже тепла погода взимку
  • Великі купи на мурашниках – чекай холодної зими
  • Сильні роси 3 серпня – буде поганий врожай льону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень