Чим 16 січня можна накликати бідність: народні прикмети

16 січня православна церква вшановує пам’ять святого мученика Гордія

Вірили, що на Гордія відьми до смерті корів задоюють. Тому, перш ніж доїти корову господині читали спеціальну змову. Корів у цей день годували вівсяною або борошняною кашею на молоці. Стежили, щоб в хліві не було «чужого ока» під час доїння.

Якщо у корови зникало молоко, вірили, що нечиста сила «його поцупила».

16 січня знімали порчу, вичитували людей, які страждають нападами. Вважали, що цей день один з найбільш вдалих в році, щоб зняти негатив і вигнати бісів.

Що не можна робити 16 січня

В цей день у жодному разі не можна хвалитися професійними досягненнями і розповідати кому-небудь про своїх дітей в позитивному ключі. Наші предки вірили: якщо 16 січня проявити гординю, все, чого вдалося домогтися, зникне назавжди.

Не рекомендували без особливої потреби 16 січня виходити з дому, вирушати в ліс, на водойму і в незнайомі відокремлені місця. Прапрапрадіди говорили, що у цей день нечиста сила влаштовує шабаш і може захопити мандрівника з собою.

Також раніше люди вірили, що відьми, повертаючись 16 січня з гулянь, починають доїти корів. І роблять це з такою силою, що тварини гинуть. Тому в цей день над воротами заведено підвішувати свічку і просити домовика доглянути за худобою.

Не можна в цю неділю довго спати або просто лежати протягом дня на дивані або ліжку. У того, хто не послухається цієї поради, незабаром можуть початися проблеми зі спиною або ногами.

Не можна 16 січня брати в борг. Причому мова не тільки про гроші, але і про продукти, речі тощо. В іншому разі в будинок можуть прийти затяжні фінансові проблеми. Якщо ж в цей день поділитися чимось безоплатно, можна розраховувати на велику удачу протягом року.

Народні прикмети на 16 січня

  • Якщо зайці підходять до селищ, то незабаром вдарять морози.
  • Якою буде погода 16 січня, таким і буде місяць березень – теплим чи холодним.
  • Якщо на небі в день 16 січня з’являється велика біла хмара, то незабаром почнуться хуртовини і завірюхи.
  • Якщо рано світає, значить, скоро випаде сніг.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень