Чим 14 листопада можна вигнати удачу з дому: народні прикмети

У церкві 14 листопада вшановується пам’ять святого Пилипа

Апостолу Пилипу моляться про позбавлення від різних недуг, особливо від хвороб очей, просять допомоги в печалях і скорботах.

У Пилипів день відзначають Заговіння - переддень Різдвяного посту, який триватиме до Різдва.

На Заговіння намагалися особливо не працювати, в цей день прийнято відпочивати, влаштовувати багаті застілля і ситно їсти - щоб набратися сил перед прийдешнім постом.

14 листопада виносили їжу на вулицю. Це робили для того, щоб попросити домовика зберегти худобу протягом зими – вірили, що після цього вона не буде хворіти.

Цього дня дівчата вечорами збиралися в одному будинку, приносили з собою рукоділля і проводили час за розмовами, жартами й примовками.

Що не можна робити 14 листопада

У ліс на Пилипів день краще не ходити. Вважали, що з цього дня дикі тварини починають виявляти особливу агресію до людей.

Суперечок і сварок з людьми 14 листопада краще всіляко уникати, оскільки розпочаті цього дня конфлікти можуть виявитися досить довгими.

Прання, прибирання та миття підлоги - не варто цим займатися 14 листопада. Якщо знехтувати цією забороною, то разом із брудом можна викинути всю удачу з дому.

Народні прикмети на 14 листопада

  • Іній вранці 14 листопада – наступного року буде багатий урожай вівса.
  • Пішов дощ на Пилипа – за прикметами, можна сподіватися на багатий урожай пшениці.
  • Теплий день видався - і зима такою буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень