Чи зможе Україна бути без відключень: Пояснення експерта

Масовані атаки росії вносять свої корективи

Україна, в питанні енергетики, увійшла у відносний баланс. Протягом наступних місяців, якщо світло й вимикатимуть, це нестиме незначний характер.

Про це в ефірі телеканалу «Київ 24» розповів радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко. Як відзначив Бойко, наразі в Україні генеруючої енергії в системі стало більше, а погода - прохолоднішою.

- Відповідно, знизилось споживання. Ми, на жаль, будучи погодозалежними, дякуючи сьогоднішній погоді, перебуваємо у відносному балансі, - додав він.

У разі відсутності «зовнішнього впливу», Україна упродовж наступних трьох місяців може перебувати в вищезгаданому відносному балансі.

- Це означає, що якщо обмеження й будуть виникати, вони нестимуть незначний характер, - пояснив Бойко.

Ситуація зі світлом в Україні

Від початку 2024 року Росія вдалась до 8 масованих атак проти об'єктів енергетики. Через це Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій.

Відповідна потужність дорівнює літньому споживанню у пікові години в Нідерландах, Фінляндії або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень