Чи зарахується період навчання у трудовий стаж – розповіли у Пенсійному фонді

Із цим є деякі нюанси

До стажу зараховується навчання за денною формою лише до 1 січня 2004 року. Такі періоди підтверджуються дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками, що видані на підставі архівних даних.

Про це повідомляють у Пенсійному фонді України.

Вказується, що після 1 січня 2004 року періоди навчання до страхового стажу зараховуються лише за умови добровільної сплати єдиного соціального внеску.

Отже, якщо особа навчалась після вказаної дати і має намір докупити страховий стаж за минулі періоди, вона може надати органам ПФУ документи, які підтверджують періоди навчання за денною формою для оцифрування.

Оцифрований період навчання підтверджуватиме відсутність статусу застрахованої особи, що дасть змогу особі докупити страховий стаж за минулі періоди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень